Domácí pizza bez lepku recept
Domácí pizza bez lepku je od té lepkové k nerozeznání. Náplň si můžete udělat jinou, podle toho, co máte na pizze rádi. Použili jsme zelenou Adveni, která se nejlépe hodí na kynutá těsta.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 250 g bezl. směsi na pečení Adveni
- 200 ml mléka
- 1/4 kostky droždí
- sůl
- cukr
- olivový olej
- náplň:
- kečup
- šunka
- mozzarella
- česnek
- rajčata
- mletý pepř
- sůl
- bazalka
Způsob přípravy
Z vlažného mléka, droždí, špetky soli, mouky a cukru si připravíme kvásek. Když vzejde, smícháme ho se zbylou moukou a uhněteme hladké těsto. Uložíme ho do přikryté nádoby a necháme vykynout.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Když těsto vykyne, rozválíme ho na vále na placku velikosti velké pizzy nebo dvou malých. Položíme ho na olejem vymazaný plech, potřeme olejem a kečupem smíchaným s utřeným stroužkem česneku.
Na kečup rozložíme střídavě plátky šunky, salámu a rajčat. Povrch pizzy lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
V předehřáté troubě pizzu pečeme 20 až 30 minut. Hotovou ozdobíme čerstvou bazalkou.