Polévka s fenyklem a rybími nočky recept
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka než ta tradiční.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kapří hlavy
- 1 cibule
- 1 puk fenyklu
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- ½ celeru
- 1 větší bobkový list
- 2 mrkve
- 1 lžíce nakrájené fenyklové natě
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 vejce
- 130 g lososa
- 1 a ½ plátku toustového chleba
Způsob přípravy
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka než ta tradiční. Do hrnce s vodou vložíme kapří hlavy, jednu mrkev, polovinu celeru, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, cibuli ,osolíme a vše přivedeme k varu. Vaříme půl hodiny. Po půl hodině vaření polévku scedíme a do čistého vývaru nahrubo nastrouháme zbylou mrkev, zbylý celer a fenykl nakrájený na tenké proužky.
Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí zeleniny. Je-li potřeba osolíme a opepříme. V mixéru rozmixujeme maso z lososa s toustovým chlebem, vejcem a fenyklovou natí. Osolíme, opepříme a lžící tvarujeme malé nočky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a samostatně je vaříme asi 3 minuty. Na každý talíř položíme nočky, zalijeme polévkou a můžeme přizdobít fenyklovou natí.