Grilovaný sýrový sendvič Frico recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí1 porce

Vtip tohoto receptu na grilovaný sýrový chleba je možná ten, že jste používali špatnou stranu pečiva. Nebo jste zanedbali tu lepší. Není dobré začínat recept ostrou kritikou vás, kuchařů, ale matematika je prostě neúprosná disciplína. Zatímco studený sýr je super, tak teplý a rozteklý sýr je ještě o řád lepší. A rozteklý sýr, který kreslí na chlebu obrazce připomínající prskavku, stojí na vrcholu pomyslného žebříčku sýrů. Stejně je to s máslem, rozpuštěné je prostě lahodné. Tuky se z mléčné sušiny roztečou a rozplynou do bohaté chutě. Nebojujte s tím, možná to chce více odvahy.

Frico je prý oficiální název, ale mezi lidmi se vžilo pojmenování Parmesan-Reggian. Setkáte se s ním většinou v podobě krajkovaných lupínků, které zdobí polévky, saláty a podobně. Ve skutečnosti je to pouze špetka sýra roztaveného na pánvi, jehož chuť díky opravdu malému množství není nijak výrazná. Proč si tedy neužít pořádnou sýrovou chuť nějak jinak. Třeba jako na podzim v horké rajčatové omáčce.
V tomto receptu je sýr záměrně namísto náhodně vložen mezi máslový chléb a horkou pánev. Drobnost, které potěší, i s použitím toho, co jste už někdy předtím dělali.

Předem žádáme o odpuštění za jednoduchost tohoto receptu. Sýr + chleba + máslo na pánvi. Jenže vůně máslového opékajícího se a křupavého sýra v horké pánvi je to, co jednou zažijete, tak budete chtít znova a znova. V tomto receptu je použit chleba venkovský pšeničný, ne příliš konzistencí hustý, protože jinak by se sýr vevnitř neroztekl tak dobře. Tloušťku chleba i sýra si stanovte sami tak, jak to máte rádi.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Na jeden sendvič
  • 2 plátky chleba podle vašeho výběru
  • 2 čajové lžičky másla, solené nebo nesolené
  • 1/2 šálku hrubě strouhaného čedaru


Způsob přípravy

Na každou stranu každého krajíce chleba natřete máslo. Na jeden plátek nasypte dvě lžíce sýra, aby pokryl celou plochu chleba. Druhým plátkem překryjte první posypaný plátek, jako byste dělali sendvič.

Zahřejte pánev na nízké až střední teplotě. Posypte střed pánve zhruba jednou polévkovou lžící sýra. Na to položte sendvič. Pečte dozlatova, asi 2 až 4 minuty. Špachtlí potom opatrně nadzvedněte, znovu posypte sýrem střed pánve a otočte sendvič. Přitlačte špachtlí a stejně jako předtím 2 až 4 minuty pečte.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaný sýrový sendvič Frico recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaný sýrový sendvič frico .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaný sýrový sendvič Frico

Kde najít informace



×