Zmrzlinový sendvič recept
Zmrzlinový sendvič spojuje sladkost jahod a příjemnou nakyslost rebarbory. V horkém létě je to to nejlepší osvěžení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- zmrzlinový krém:
- špetka vanilkového cukru
- 3 lžíce javorového sirupu
- 150 g jahod
- 200 g rebarbory
- 250 g řeckého jogurtu
- 250 g mascarpone
- oplatky:
- 210 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 200 g nastrouhaných oříšků
- 110 g másla
- 150 g cukru krupice
- 210 ml mléka
- špetka soli
- 2 lžičky vanilkového cukru
Způsob přípravy
Zmrzlinový sendvič spojuje sladkost jahod a příjemnou nakyslost rebarbory. V horkém létě je to to nejlepší osvěžení. Očištěné jahody společně s nakrájenou rebarborou, vanilkovým cukrem a javorovým sirupem rozvaříme v hrnci do husté kaše. Můžeme pak směs rozšlehat dojemna tyčovým mixérem. Ušlehanou ovocnou kaši necháme vychladnout v ledničce. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. V míse utřeme změklé máslo s cukrem. V jiné míse smícháme mouku, ořechy, sodu, cukr, vanilkový cukr a sůl. Do utřeného másla postupně zašleháme mléko a když se spojí v krém, smícháme ho se sypkou směsí. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme do hladké tenké vrstvy.
Plech vložíme do předehřáté trouby a těsto pečeme přibližně 10 minut. Pak těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí ho rozdělíme na 2 poloviny. Vychladlé ovocné pyré rozšleháme se sýrem a jogurtem do hustého krému, který necháme vychladit v ledničce. Potom krémem potřeme jeden díl upečeného těsta přiklopíme ho druhým dílem.Celé to obalíme napevno potravinovou folií a vložíme do mrazáku nejlépe do druhého dne. Druhý den nakrájíme sendviče do tvarů podle své chuti a jednotlivé znovu zabalíme do folie a uchováme v mrazáku až do doby podávání.