Brusinková omáčka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Brusinková omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její recept je zde.
(celý recept)

Brusinková omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její recept je zde....

Ingredience receptu

  • 20 dkg brusinek
  • 3 dl vody
  • 5 dkg krystalového cukru
  • 4 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 2 dl sladké smetany nebo mléka
  • sůl
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

Očištěné brusinky zalijeme vařící vodou, přidáme cukr a pomalu vaříme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme brusinkovou vodou a smetanou nebo mlékem, přidáme brusinky, osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku.

Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu a cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brusinková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brusinková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brusinková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brusinková omáčka


×