Brusinková omáčka recept
Lukáš Svítil
10 min4 porce
Brusinková omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její recept je zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg brusinek
- 3 dl vody
- 5 dkg krystalového cukru
- 4 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- 2 dl sladké smetany nebo mléka
- sůl
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Očištěné brusinky zalijeme vařící vodou, přidáme cukr a pomalu vaříme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme brusinkovou vodou a smetanou nebo mlékem, přidáme brusinky, osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku.
Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu a cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině.
Další recepty na Brusinková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brusinková
omáčka
.
Hledat podobné recepty na internetu jako Brusinková omáčka