Letní krupicová kaše s ovocným přelivem recept
Rychlá odpolední svačinka nebo večeře, kterou ocení zejména děti. Ideální prázdninové jídlo.
Můžeme ji servírovat ve skleněných pohárech nebo miskách.
(celý recept)
Ingredience receptu
- polotučné mléko
- mléčná čokoláda
- cukr - krupice
- jahody, maliny, borůvky, červený a černý rybíz, ostružiny
- na ozdobení - lístek meduňky nebo kousek hrušky
- jemná dětská krupička
- čerstvé máslo
Způsob přípravy
Nejprve si dáme na pánev trochu čerstvého másla a přisypeme drobné ovoce. Červený a černý rybíz, pokrájené jahody, maliny, borůvky a ostružiny. Přisypeme trochu cukru. Zlehka povaříme, až se nám cukr rozpustí. Stále mícháme. Ovoce pustí šťávu a zjemní. Směs odstavíme.
Vezmeme si mléčnou čokoládu a nastrouháme ji. Do hrnce na mléko si nalijeme polotučné mléko a přisypeme jemnou dětskou krupičku. Zamícháme a vaříme. Malinko osladíme. Během vaření dosypeme dětskou krupičku, abychom vychytali požadovanou hustotu krupicové kaše. Pořád mícháme.
Za chvíli je krupička hotová. Je to opravdu rychlé. Připravíme si skleněné misky, pohárky (vhodné na horká jídla).
Nalijeme do poloviny krupičku. Přelijeme ovocnou směsí a posypeme čokoládou. Ozdobíme lístečkem meduňky (nebo kouskem hrušky) a podáváme s dlouhou lžičkou. Kdo by odolal? Dobrou chuť!