Kuřecí prsa recept
Kuřecí prsa můžeme připravit na tisíc způsobů. Je to jemné, libové maso, které doplňujeme různými druhy koření a tím získáme pokaždé jídlo s jinou chutí a vůní. Tento recept je s žampiony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g žampionů
- 500 g kuřecích prsou
- 80 ml smetany
- 150 ml vývaru
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Kuřecí prsa bez kostí a kůže nakrájíme na plátky. Každý plátek masa jen lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
V kastrole na rozpáleném oleji plátky masa krátce osmahneme z obou stran. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme a zalijeme trochou vývaru. Pod pokličkou pak vše zvolna dusíme, až maso změkne. Během vaření podle potřeby podléváme vývarem.
Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody. Přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a už jen krátce povaříme.
Kastrol odstavíme z plotny, přidáme smetanu, promícháme a podle potřeby okořeníme solí a pepřem. Kuřecí prsa se žampiony můžeme podávat s rýží, vařenými brambory, houskovými knedlíky nebo s těstovinami.