Čokoládová granola recept
Perfektní snídaně, která vás zasytí a její chuť si doslova zamilujete. Granola je výborná s řeckým či ovčím jogurtem. Pak už přidejte jen čerstvé ovoce a výsledek vám vykouzlí úsměv na rtech.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 zralé středně velké banány
- 2 hrnky ovesných vloček (používáme bezlepkové) – cca 300g
- 1 hrnek vlašských a pekanových ořechů shopping_cart (cca 150g)
- ¼ hrnku nepraženého kakaa (cca 40g)
- ¼ hrnku javorového sirupu
- špetka soli
- ¼ lžičky skořice
- 50g 80% čokolády
- K servírování:
- Řecký jogurt
- Ovoce
- Marmeláda
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu na 170°C. Do větší misky nasypeme 2 hrnky ovesných vloček a nahrubo nasekané ořechy.
Banány oloupeme a spolu s javorovým sirupem, kakaem, skořicí a solí rozmixujeme. Potom přilijeme k vločkám a důkladně promícháme.
Směs rozprostřeme na plech na pečící papír. Suroviny jsou spíše na dva plechy.
Gratolu pečeme nejprve 20 min. Poté plech z trouby vyndáme a granolu odlepíme od pečícího papíru + rozlámeme na malé kousíčky.
Následně granolu pečeme dalších 15–20 min. V průběhu ještě promícháme a kontrolujeme její barvu.
Hotovou granolu necháme vychladnout a potom k ní přimícháme nahrubo nasekanou čokoládu.
Granolu můžete skladovat v uzavřené sklenici.