Cizrnový krém recept
Cizrnový krém je polévka která zasytí, zahřeje a dodá tělu spoustu vlákniny, minerálů a vitamínů. A je velmi jednoduchá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g cizrny
- 1 petržel
- 1 brambor
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 100 ml smetany
- kari koření
- mletý pepř
- sůl
- sušená majoránka
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Cizrnu den předen namočíme do studené vody. Několikrát vodu vyměníme. Druhý den vodu slijeme, cizrnu zalijeme čerstvou a uvaříme ji do měkka, přibližně hodinu. Pak vodu slijeme.
Uvařenou cizrnu zalijeme vývarem, přidáme očištěnou a nastrouhanou mrkev, petržel a brambor, nakrájenou cibulku, špetku soli, kari a mletého pepře. Přivedeme polévku k varu a povaříme do změknutí zeleniny.
Tyčovým mixérem všechno rozmixujeme do hladkého krému, přidáme smetanu, majoránku a už jen prohřejeme. Dochutíme solí a kořením a podáváme.