Dušený květák s cuketou a batátem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 batát
  • 1 mladá cuketa
  • 1 menší květák
  • 2 stroužky českého česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sušená rajčata v nálevu
  • olivový olej
  • mletý kmín
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Květák rozebereme na růžičky a ty pak nasekáme nadrobno. Batát oloupeme a nakrájíme ho na drobné kostičky. Cuketu neloupeme, ale také ji nakrájíme na malé kostičky.

Do vysoké pánve nalijeme asi 3 lžíce oleje. Přidáme nakrájený batát, špetku kmínu, utřený česnek a za stálého míchání vše restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme nakrájenou cuketu, špetku soli a pepře a krátce osmahneme.

Nyní do pánve přidáme květák, vše promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevyvaří.

Nakonec do směsi přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata, nasekanou zelenou petrželku, znovu promícháme a je-li třeba, okořeníme soli a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušený květák s cuketou a batátem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušený květák cuketou batátem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušený květák s cuketou a batátem

Kde najít informace



×