Dušený květák s cuketou a batátem recept
Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 batát
- 1 mladá cuketa
- 1 menší květák
- 2 stroužky českého česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- sušená rajčata v nálevu
- olivový olej
- mletý kmín
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Květák rozebereme na růžičky a ty pak nasekáme nadrobno. Batát oloupeme a nakrájíme ho na drobné kostičky. Cuketu neloupeme, ale také ji nakrájíme na malé kostičky.
Do vysoké pánve nalijeme asi 3 lžíce oleje. Přidáme nakrájený batát, špetku kmínu, utřený česnek a za stálého míchání vše restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme nakrájenou cuketu, špetku soli a pepře a krátce osmahneme.
Nyní do pánve přidáme květák, vše promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevyvaří.
Nakonec do směsi přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata, nasekanou zelenou petrželku, znovu promícháme a je-li třeba, okořeníme soli a pepřem.