Velikonoční beránek recept
Velikonoční beránek je spolu s barevnými vajíčky ozdobou našeho stolu o jarních svátcích. Chceme-li, můžeme ho přizdobit čokoládovou nebo bílou polevou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce rumu
- rozinky
- čokoláda na polevu
Způsob přípravy
Velikonoční beránek je spolu s barevnými vajíčky ozdobou našeho stolu o jarních svátcích. Chceme-li, můžeme ho přizdobit čokoládovou nebo bílou polevou. Všechny přísady smícháme ve velké míse a vyšleháme z nich hladké těsto. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Troubu mezitím rozehřejeme na 200 stupňů. Do připravené formy nalijeme těsto a pečeme asi tři čtvrtě hodiny. Pak beránka opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Oči uděláme z rozinek a můžeme i polít polevou.