Grilovaný kuřecí salát se sezónním ovocem
V případě, že rádi grilujete, rozhodně byste neměli toto léto opomenout zakusit klasiku v podobě salátu s na jazyku se ro...
Polévka z červené řepy na posílení imunity
Vitamínová bomba, které vám pomůže posílit váš organismus v boji proti koronaviru. Červená řepa obsahuje velmi málo kalor...
Krémová polévka z pečených kaštanů
Připravte si doma polévku ze symbolu nadcházejících svátků. Krémová polévka z pečených kaštanů je naprostá delikatesa a r...
Budapešťská pomazánka
Budapešťská pomazánka. Oblíbená budapešťská pomazánka bývala v každém lahůdkářství a postupem času se dostala do domácích jídelníčků. Příprava je až neuvěřitelně jednoduchá a výsledek výborný. Kombinace tvarohu, sladkokyselé kapie a mleté papriky nás baví neustále. 14.
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka
Roštěnky naší rodinky recept
Připravovaný pokrm neustále hlídáme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku jíškou a na mírné teplotě prováříme dalších 20-30 minut, až tuk vystoupí na povrch. Podáváme s rýží, kuskusem nebo houskovým knedlíkem a zdobíme čerstvými nebo naloženými sušenými rajčaty a petrželkou.
Podobné recepty jako Roštěnky naší rodinky
Svítek specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou recept ...
5. 6. 2015 22:38. Tento recept také dělám, mám ho od své babičky z Pélhřimovska. Jen do svítku nedávám přášek do pečiva. Osmažený svítek pokládám na mělký talíř s osolenou vodou a obracím. Svítek nabyde, mezi tím si dám vařit trochu vody s novým kořením a bobkovým listem, na hrubo nakrájenou cibulí,
Podobné recepty jako Svítek specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou ...
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Zelí musí být neustále potopené, kvašení probíhá bez přístupu vzduchu. Zkvašené zelí se dá i zmrazit, ale pak ho můžete použít už jen tepelně upravené. Autor: L.A. CREATIVE FOOD Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Bramborový salát s výtečnou zálivkou zvanou Blebajs recept ...
26. 3. 2020 15:16. "Bramborový salát s výtečnou zálivkou zvanou Blebajs". No, kdyby se to jmenovalo třeba Zálivka na bramborový salát nebo Výtečná zálivka zvaná Blevajs na bramborový salát, tak by Slavicin: patrně ani nepííípl, že. cathleen. 26. 3. 2020 14:48.
Podobné recepty jako Bramborový salát s výtečnou zálivkou zvanou Blebajs ...
Tibetská kefírová houba recept
Tibetská kefírová houba. Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Podobné recepty jako Tibetská kefírová houba
Segedínský guláš recept
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky". 5,0 (86×) přihlašte. Jitka a
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Budapešťská pomazánka z tvarohu
Budapešťská pomazánka z tvarohu. Save. Oblíbená budapešťská pomazánka bývala k dostání v každém lahůdkářství a stala se i stálicí domácích jídelníčků. Její příprava je směšně jednoduchá a výsledek je prostě báječný! Kombinace tvarohu, sladkokyselé kapie a mleté papriky nás baví neustále. do 10 minut
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka z tvarohu
Mascarpone s malinami jako z Lagarta
Krém: Ve šlehači vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Přidejte mascarpone v pokojové teplotě a šlehejte do hladkého krému. Poté postupně přilijte smetanu a vyšlehejte do pevného krému. Do sklenice dejte nejprve vrstvu krému, zasypte drobenkou, poté znovu krém a ozdobte čerstvými malinami. Mascarpone
Podobné recepty jako Mascarpone s malinami jako z Lagarta
Salát Caesar
Pravý a původní recept na salát Caesar. Recept na celosvětově známý salát salát Caesar opravdu prověřil čas. A stále neztrácí nic na své skvělé chuti. V původní verzi byl velmi prostý - jen římský salát s krutony a výraznou zálivkou. do 30 minut. 4–6 porce. Jeden z nejpopulárnějších salátů na světě
Podobné recepty jako Salát Caesar
Poctivý větrník ve skleničce: recept přímo z Lagarta ...
Denně sdílejí se svými fanoušky a zákazníky vše ohledně kávy a sladkostí ze svých kaváren. Snaží se nabízet ten nejlepší výběr světových surovin a neustále se učí, protože jen tak mohou předvést umění přípravy skvělé kávy, pečení nebeských dortů a ladění receptur lahodné zmrzliny. Přesně takové je .
Podobné recepty jako Poctivý větrník ve skleničce: přímo z Lagarta ...
Kuře na paprice krok za krokem
Po přidání mleté papriky dávejte velký pozor, abyste ji nespálili. Smažte ji jen krátce, neustále ji míchejte a mějte připravený vývar na podlití. Spálená paprika totiž ztratí svou krásnou červenou barvu a hlavně nepříjemně zhořkne. A takovou omáčkou byste nikoho nepotěšili.
Podobné recepty jako Kuře na paprice krok za krokem
Sýrovo-česnekový trhací chléb
Na pánvi rozehřejte máslo. Jakmile bude rozpuštěné, přidejte posekaný česnek se špetkou soli. Povařte asi 2 minuty a hlavně nezapomeňte neustále míchat, česnek nesmí zhnědnout. Poté sundejte z plamene. Rošt v troubě nastavte doprostřed a troubu předehřejte na 190 °C. Ostrým nožem udělejte šikmé záře
Podobné recepty jako Sýrovo-česnekový trhací chléb
TZATZIKI originální řecký recept
Nehodlám se neustále opakovat v tom, že recept, který jsem zde přidal je starý rodinný recept jedné velmi milé Řecké rodiny, která si pomáhá tvarohem proto, že řecký jogurt, který je jako jediný vhodný pro tzatziki, když se kromě jogurtu nepoužije nic jiného. A pažitka zřejmě existuje i v Řecku (při
Podobné recepty jako TZATZIKI originální řecký
Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou recept
To není odsudek. Není možné neustále něco vymýšlet, ale když už takový recept, tak proč opět bez fotky. Napsat spousty receptů není problém. Ukázat jak to umí autorka by bylo lepší a naprosto bez komentáře, který jsem dal. No asi se to tu opravdu mění. Receptů bez fotek je tu hodně. Radši už nebudu
Podobné recepty jako Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou
Bramborový salát s majonézou recept
Suroviny. 70 dkg brambor. 1/4 kg měkkého salámu (pařížský nebo jiný měkký - třeba Junior) 3 vejce. 13 dkg kyselé sterilizované okurky. 5 dkg cibule. 10 dkg mrkve. 3 dkg zeleného hrášku bez nálevu. 20 dkg majonézy.
Podobné recepty jako Bramborový salát s majonézou
Dietní a přesto výborné rizoto
Nedávno jsme četla článek o mamině, která neustále hlídala váhu své krásné dcery, aby nezboubelatěla. V šestnácti jí přivodila mentální anorexii, která může trvale poškodit zdraví. Kdo neviděl člověka, který úzkostlivě dodržuje dietu a hubne hubně, bude asi takhle neustále strašit s jouly a kaloriem
Podobné recepty jako Dietní a přesto výborné rizoto
Buchtičky s krémem
Do kastrolu nalijte mléko. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z něj zrníčka a vmíchejte je do mléka. Přidejte cukr, škrob a žloutky. Metličkou rozšlehejte a na velmi mírném plameni zahřívejte a neustále šlehejte až do zhoustnutí. Na talíře rozdělte buchtičky, zalijte krémem
Podobné recepty jako Buchtičky s krémem
Pudinko-nutellová náplň do dortu recept
Zahřejeme mléko a vsypeme do něj pudink a neustále mícháme. Když je pudink hotový, necháme ho vychladnout a poté přidáme změklé máslo a nutellu podle chuti. Můžeme přidat ještě cukr. Poznámka autorky receptu Pudinků je tak hodně protože je potom hodně tuhá a do dortu se to nejvíce hodí ;) Uvařeno. P
Podobné recepty jako Pudinko-nutellová náplň do dortu
Naklíčená čočka, hrách recept
Dobrý den, POTŘEBUJI PROSÍM POMOCT. Včera jsem dala namočit a dneska naklíčit mísu plnou hrachu a mísu čočky. Jenže teď jsem se na někde na internetu dočetla, že by se neměl klíčit loupaný a půlený hrách/čočka. Já se šla podívat, a zjistila jsem, že hrách i čočka jsou půlené!
Podobné recepty jako Naklíčená čočka, hrách
Plněné oplatky
Cukr vsypeme do většího kastrolu a za stálého míchání při mírné teplotě jej opražíme pouze dožluta, neměl by se roztékat. V tomto okamžiku přidáme nachystané suroviny a neustále mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny spojí a zhoustnou. Potom kastrol odstavíme a ještě chvíli mícháme. Teplou nápln
Podobné recepty jako Plněné oplatky
Pikantní žebírka
1. Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku. 2. Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrajenou, přidáme všechny ingredience mimo cukru a česneku, zamícháme a přidáme vývar s víne
Podobné recepty jako Pikantní žebírka
Sušení zeleniny v sušičce
Rajčata je dobré oloupat. 3. Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly. 4. Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny. 5. Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při sklad
Podobné recepty jako Sušení zeleniny v sušičce
Čína s kuřecím masem ve WOKU
Čínské nudle lehce povaříme v NEosolené vodě, tak 5 minut (neřídit se dle návodu na obalu), poté scedíme. 6. WOK vypláchneme, vytřeme papírovou utěrkou. Opět nasucho rozpálíme. Přidáme lžíci ar. oleje a po chvíli přidáme nudle. Neustále mícháme, prohazujeme, obracíme, aby byly ze všech stran osmažen
Podobné recepty jako Čína s kuřecím masem ve WOKU
Bramborové rösti – jednoduché křupavé bramboráky z Alp ...
Okraje rösti zmáčkněte k sobě, aby vytvořily malou stěnu směřující od stěn pánve (jako byste je vyndali z kruhové formičky): shrabujte všechny brambory od stran pánve a neustále je přesouvejte do středu, jako když si připravujete písek na stavbu hradu. Okolo vnějšího okraje brambor nalijte polovinu
Podobné recepty jako Bramborové rösti – jednoduché křupavé bramboráky z Alp ...
Tarhoňa se zelím a uzeným masem recept
Postup přípravy. Nejdříve dáme 20 minut vařit maso. Na malinkém kousku sádla opečeme tarhoňu do zlatova. Neustále mícháme, aby se nespálila. Zalijeme vývarem z masa, osolíme a vaříme, až vsákne všechnu tekutinu. Přikryjeme poklicí a necháme odpočinout. Nakrájenou cibuli na sádle osmažíme a když začn
Podobné recepty jako Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Křehký jablečný závin recept
Křehký jablečný závin. Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové těsto nahradit touto křehkou variantou našich babiček. Mlsné jazýčky naši snahu jistě ocení. 5,0 (34×) přihlaš
Podobné recepty jako Křehký jablečný závin
Drožďová pomazánka bez vajec recept
Na mírném plameni neustále promícháváme 3 minuty. Pak odstavíme a necháme vystydnout. Do vhodné hlubší nádoby dáme pomazánkové máslo, nakrájenou zelenou nať lahůdkové cibulky, pepř a citronovou šťávu. Přidáme vychladlé kvasnice a vše ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Podle potřeby osolíme a dáme
Podobné recepty jako Drožďová pomazánka bez vajec
Rychlé Bebe řezy recept
1 dávka. 1 Bebe sušenky světlé. 1 Bebe sušenky kakaové. 1 vanilkový pudink. 250 ml mléka. 100 g cukru. 250 g polotučného tvarohu. 125 g másla. rum dle chuti (možno vynechat)
Podobné recepty jako Rychlé Bebe řezy
Švýcarský mrkvový dort s mandarinkovou marmeládou ...
Cukrářka s francouzským titulem Professeur en Sucre d’Art v roce 2002 zvítězila ve Velké ceně Paříže v přípravě svatebního dortu Croquembouche, což ji vystřelilo mezi světovou cukrářskou špičku. Dezerty jsou její život a neustále pracuje na jejich zdokonalení. Ke svým šedesátinám se rozhodla nadělit
Podobné recepty jako Švýcarský mrkvový dort s mandarinkovou marmeládou ...
Domácí pravá vanilková zmrzlina recept
Neustále šleháme, zvláště dno hrnce, abychom směs nespálili. Jakmile směs dosáhne teploty 75 - 80°C, sundáme hrnec z plotny. Směs zhoustne. Pudinkovou směs nalijeme přes jemné síto do mísy se smetanou. Řádně promícháme. Přidáme vanilkový extrakt a necháme vychladnout cca 1 hodinu při pokojové teplot
Podobné recepty jako Domácí pravá vanilková zmrzlina
Gnocchi, zelí a uzené 3v1 recept
Když je zelí skoro měkké, přisypeme neuvařené gnocchi a přilijeme trochu vývaru. Vývar přiléváme postupně, než gnocchi změkne. Netrvá to dlouho, jen pár minut. Neustále promícháváme. Gnocchi zelí pěkně zahustí. Hustotu upravujeme vývarem. Nakonec dochutíme a osladíme, podle kyselosti zelí.
Podobné recepty jako Gnocchi, zelí a uzené 3v1
Pstruh na másle
Postup přípravy receptu. 1. Omyté pstruhy osušíme a uvnitř posolíme, popepříme a okmínujeme. Otvor uzavřeme a spíchneme párátky. 2. Takto připravené pstruhy obalíme v hladké mouce a na rozpáleném másle je opečeme z každé strany 5 minut. 3. Hotové pstruhy přendáme na talíře, odstraníme párátka a nako
Podobné recepty jako Pstruh na másle
Křenovka s uzeným recept
Postup přípravy. Z másla a mouky uděláme jíšku, doléváme mlékem do požadované hustoty a neustále musíme míchat, aby se nám neudělaly hrudky. Omáčku asi 10 minut provaříme, osolíme, přidáme křen a uvařené uzené maso, necháme prohřát a vypneme. Již bez varu dochutíme solí, cukrem a zakapeme citrónovou
Podobné recepty jako Křenovka s uzeným
Slaný karamel recept
Od kastrolu neodcházíme, naopak neustále mícháme. Chce to trpělivost, karamel potřebuje čas. Cukr bude pomalu měnit konzistenci, z písku na drobné kamínky a nakonec na zlatavý sirup. Když je cukr rozpuštěný a karamel má žádanou zlatohnědou barvu (pozor, aby se nepřepálil, tím by zhořkl), po částech
Podobné recepty jako Slaný karamel