Velikonoční beránek recept
Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ho jednoduše a chutně upéct!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g cukru krupice
- 320 g polohrubé mouky pšeničné
- 5 bílků
- 5 žloutků
- 2 vejce
- citronová šťáva + kůra
- tuk na vymazání formy
- moučkový cukr na ozdobu
Způsob přípravy
Smíchejte 2 celá vejce a žloutky s cukrem. Šlehejte až do husté nažloutlé pěny, poté přidejte i šťávu a kůru z citrónu. V druhé míse vyšleháme tuhý bílý sníh z bílku, který poté opatrně přimícháme do pěny z vajec a žloutků. Naposled přidáme i mouku a důkladně promícháme.
Formu na beránka si vymažeme máslem a vysypeme trochou mouky. Do takto připravené formy nalijeme těsto a formu uzavřeme jejím druhým dílem.
V předem předehřáté troubě pečeme na 190°C po dobu 35 minut. Můžeme do těsta zkusit zapíchnout špejli, zdali se těsto nelepí.
Beránka necháme dvě hodiny vychladnout, poté opatrně vyklopíme. Poprášíme moučkovým cukrem a můžeme ještě přelít polevou či jinak dozdobit. Dobrou chuť!