Zdravá svačina broskve v jogurtu recept
Co si dát k snídani nebo ke svačině, abychom neměli výčitky svědomí a zároveň se zasytili? V létě je ideální použít sezónní ovoce, které nejen krásně voní a chutná, ale je i cenově dostupnější. Broskve v kombinaci s jogurtem a mandlemi jsou zdravý a jednoduchý snack do teplých dní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší zralé broskve
- 400 g bílého jogurtu
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu
- 1 lžíce mandlových lupínků
- 1/2 lžičky skořice
Způsob přípravy
Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kousky. Kdo chce, může celou broskev na deset sekund ponořit do vroucí vody a pak dužinu oloupat, ale není to nutné.
Kousky broskve dáme do misky a smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a medem nebo javorovým sirupem. Kdo má čas, nechá ovoce v lázni alespoň půl hodiny.
Mandlové lupínky krátce opečeme na suché pánvi. Je třeba je hlídat, aby se nepřipálily. Jakmile začnou vonět, jsou hotové.
V misce nebo sklenici smícháme jogurt s broskvemi a zdobíme plátky mandlí.