Vepřové plátky s paprikovou omáčkou recept
Vepřové plátky s paprikovou omáčkou doplníme třeba dušenou rýží. Ale ani těstoviny nejsou špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové kýty
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 3 rajčata
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
- olivový olej
- vývar nebo voda
Způsob přípravy
Plátky masa naklepeme a osolíme z obou stran. Ve vysoké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na proužky nakrájené papriky a na čtvrtiny rozkrájená rajčata. Restujeme za občasného míchání 5 minut.
Plátky masa poprášíme ze všech stran hladkou moukou a přidáme je k zelenině do pánve. Krátce je orestujeme z obou stran, pak přidáme vývar nebo vodu, bobkový list, nové koření a pepř, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme dokud maso nezměkne.
Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Krátce povaříme, odstraníme koření a maso a omáčku rozmixujeme dohladka.
Přidáme smetanu, promícháme, vrátíme zpět maso a už jen prohřejeme a podle chuti osolíme.