Sdílet:

Vepřová panenka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová panenka je libové a jemné vepřové maso, které nevyžaduje mnoho času při úpravě. Přílohou této vepřové panenky pečené v troubě mohou být brambory v jakékoliv podobě, vařené, jako kaše, pečené nebo hranolky.
(celý recept)

Vepřová panenka je libové a jemné vepřové maso, které nevyžaduje mnoho času při úpravě. Přílohou této vepřové panenky pečené v troubě mohou být brambory v jakékoliv podobě, vařené, jako kaše, pečené n...

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové panenky
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mletý barevný pepř
  • mořská sůl


Způsob přípravy

V míse smícháme hořčici s olejem, utřeným česnekem, špetkou soli a pepře. Očištěnou vepřovou panenku potřeme touto směsí a necháme ji marinovat v chladnu alespoň 45 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

V pekáčku na trošce oleje pak panenku zprudka opečeme ze všech stran. Posypeme ji na kroužky nakrájenou cibulí a v předehřáté troubě maso pečeme asi 15 minut. Po této době panenku obrátíme, pekáč přikryjeme víkem a dopečeme dalších 15 až 20 minut.

Po upečení vyndáme pekáč z trouby, necháme do přiklopený víkem stát ještě 5 minut, pak panenku nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová panenka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka


×