Vepřová panenka recept
Vepřová panenka je libové a jemné vepřové maso, které nevyžaduje mnoho času při úpravě. Přílohou této vepřové panenky pečené v troubě mohou být brambory v jakékoliv podobě, vařené, jako kaše, pečené nebo hranolky.
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 2 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 3 lžíce olivového oleje
- mletý barevný pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
V míse smícháme hořčici s olejem, utřeným česnekem, špetkou soli a pepře. Očištěnou vepřovou panenku potřeme touto směsí a necháme ji marinovat v chladnu alespoň 45 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
V pekáčku na trošce oleje pak panenku zprudka opečeme ze všech stran. Posypeme ji na kroužky nakrájenou cibulí a v předehřáté troubě maso pečeme asi 15 minut. Po této době panenku obrátíme, pekáč přikryjeme víkem a dopečeme dalších 15 až 20 minut.
Po upečení vyndáme pekáč z trouby, necháme do přiklopený víkem stát ještě 5 minut, pak panenku nakrájíme na plátky a můžeme podávat.