Lhotský s.r.o. (železný brod pelechov) • firmy recept


Lhotský s.r.o. (železný brod pelechov) • firmy recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Lhotský s.r.o. (železný brod pelechov) • firmy, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Lhotský s.r.o. (železný brod pelechov) • firmy. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Lhotský s.r.o. (železný brod pelechov) • firmy receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Finská rybí polévka Lohikeitto

Finská rybí polévka Lohikeitto. Severská gastronomie už pár let určuje světové trendy a patří mezi nejzdravější kuchyně. Základem jsou čerstvé ryby, sezonní zelenina a byliny, především kopr. Hlavní roli hraje i v této rybí polévce, ve které zužitkujete kosti a hlavy.

Podobné recepty jako Finská rybí polévka Lohikeitto

Hrachová polévka ze žlutého hrachu se slaninou

Hrachová polévka ze žlutého hrachu se slaninou. Snad už pominuly doby, kdy školní nebo závodní hrachovka vyvolávala noční můry. Byl to strašný a nezasloužený osud pro jednu z nejlepších polévek, jaké lidstvo vymyslelo. Luštěniny jsou odpradávna jedním z pilířů národní kuchyně, který bychom neměli ne

Podobné recepty jako Hrachová polévka ze žlutého hrachu se slaninou

Hrachová polévka ze žlutého hrachu recept

Hrachová polévka ze žlutého hrachu

V hrnci přivedeme k varu asi 2 l vody a žlutý hrách v ní povaříme asi 20 minut. Pak vodu slijeme. Mezitím v druhém hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, nastrouhanou mrkev a majoránku. Když cibule změkne , přidáme povařený hrách, vše zalijeme vývarem a př

Podobné recepty jako Hrachová polévka ze žlutého hrachu

Halászlé – maďarský rybí kotlík

Halászlé – maďarský rybí kotlík Zdroj: Oheň a dým. 7x. Maďarské halászlé jsou ikonickým kotlíkovým receptem, který obsahuje různé druhy ryb. Nezáleží tolik na množství druhů, ale na kombinaci dravých ryb a kapra. Kromě kapra a lína proto do kotlíku přidejte také sumce, štiku, candáta, pstruha nebo o

Podobné recepty jako Halászlé – maďarský rybí kotlík

Zelné závitky plněné mletým masem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zelné závitky plněné mletým masem recept

Zelné listy odělíme a spaříme v horké vodě, aby změkly, pak je potřeme hořčicí. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Masovou směs poklademe na zelí, zabalíme, navrch dáme anglickou slaninu a dáme péct do trouby na 200°C na cca 30minut. Podáváme s bra

Podobné recepty jako Zelné závitky plněné mletým masem

Bratislavské ořechové rohlíčky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bratislavské ořechové rohlíčky

Máslo ušlehejte se zbylým cukrem do pěny, přidejte 2 žloutky a vejce a míchejte ještě asi čtvrt hodiny. Pak zapracujte mouku, sůl, kvásek a vypracujte těsto. Nechte ho na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem. Na nádivku promíchejte všechny suroviny a doslaďte dle chuti. Na pomoučené ploš

Podobné recepty jako Bratislavské ořechové rohlíčky

Zlatá drožďová polévka s pórkem

Nyní přidejte na kolečka nakrájenou zbylou mrkev a petržel a povařte ještě 5 minut. Nakonec přisypejte lahůdkové droždí a na půlkolečka nakrájený pórek. Povařte ještě další 2 minuty. Dle potřeby dosolte, opepřete a vraťte zeleninu, kterou jste z polévky vyjmuli před mixováním. Zlatá drožďová polévka

Podobné recepty jako Zlatá drožďová polévka s pórkem

Hokaido polévka

Odkrojíme konce a vydlabeme semínka s dužinou. Po vydlabání ji nakrájíme na kostky. Nejlepší recepty na zpracování dýně hokkaido. Jak jednoduše připravit oblíbenou dýni. Nakrájenou dýni přidáme k cibulím a opečeme trošku do měkka. Jakmile bude dýně opečená, přidáme bobkový list, zalijeme zeleninovým

Podobné recepty jako Hokaido polévka

Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku

Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku. I když drtivá většina receptů na guláš začíná smažením cibule na sádle, tradiční vaření v kotlíku může probíhat i trochu jinak – méně námahy, méně aktivní pozornosti, a přesto skvělý výsledek. Tento guláš je inspirován originálním receptem z maďarské ...

Podobné recepty jako Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku

Teplý houbový salát
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Teplý houbový salát

Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi.

Podobné recepty jako Teplý houbový salát

Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...

Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem. Je spoustu důvodů, proč si zamilovat právě tuto zelňačku původem z Ruska. Je opravdu sytá, takže směle nahradí hlavní chod. Měkké kousky hovězího masa, brambory a kombinace čerstvého a kysaného zelí v zimě krásně zahřejí a potěší skvělou chutí.

Podobné recepty jako Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...

Jednoduché ořechové rohlíčky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jednoduché ořechové rohlíčky recept

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, smetana zakysaná, žloutek, máslo, mléko, ořechy mleté, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum. Múku zmiešame so soľu, pridáme pokrájané zmäknuté maslo, žĺtok a kyslú smotanu, vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme….

Podobné recepty jako Jednoduché ořechové rohlíčky

Český hospodský guláš z hovězího masa

Použijete-li místo hovězího masa vepřové (a také několik nakrájených paprik a rajčat), vznikne prostě guláš vepřový – ovšem v Maďarsku vám ho podají jako tzv. perkelt, nejčastěji s noky nebo drobnými těstovinami. Český hospodský guláš z hovězího masa Zdroj: Marek Kučera.

Podobné recepty jako Český hospodský guláš z hovězího masa

Poctivá gulášová polévka

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni. Maso. Novinky. Hustá sytá polévka je nejlepší volbou v (pod)zimních měsících. Nesporná výhoda gulášovky tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe a s přehledem nahradí hlavní jídlo. Takže jí klidně uvařte víc.

Podobné recepty jako Poctivá gulášová polévka

S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát

Starší bagetu nakrájejte na kostičky a hoďte do pekáčku, aby ležely v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a posypte sušeným medvědím česnekem. Zakápněte olivovým olejem, promíchejte a pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 15 minut dozlatova. V půlce pečení ještě promíchejte a ke konci hlídejte, ať se

Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát

Vlámská hovězí karbonáda

Francouzský název tohoto pokrmu carbonnade flamande (vlámsky stoverij) mírně připomínajícího náš guláš odkazuje k tomu, že se dříve připravoval na dřevěném uhlí. Připravit ho můžete pozvolným vařením v přiklopeném hrnci či pomalém hrnci nebo ho upéct v troubě.

Podobné recepty jako Vlámská hovězí karbonáda

Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha ...

Brambory vydrhněte kartáčkem, ale neloupejte je. Nakrájejte je na měsíčky a uvařte je v osolené vodě téměř doměkka, nesmí se rozpadat. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte očištěné fazolky. Pak zeleninu slijte a nechte mírně zchladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry

Podobné recepty jako Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha ...

Zeleninové lečo s buřtem
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zeleninové lečo s buřtem

Rozehřejte v hrnci sádlo, orestujte na něm cibuli, pak přidejte buřty a restujte dohromady. Vmíchejte nakrájené papriky a restujte asi 3 minuty, potom přidejte rajčata, přiklopte a duste do změknutí paprik, asi 10 minut. Osolte, opepřete a rozmíchejte do leča vejce. Krátce poduste, aby se vejce uvař

Podobné recepty jako Zeleninové lečo s buřtem

Ukrajinský boršč s červenou řepou a zelím

Boršč patří k nejznámějším polévkám světa, a i když si ho povšechně spojujeme s ruskou kuchyní, jeho nejklasičtější verze ze silného hovězího vývaru a s červenou řepou má domov na Ukrajině. V samotném Rusku je prý běžné ptát se Ukrajinců, zda doopravdy jedí boršč třikrát denně.

Podobné recepty jako Ukrajinský boršč s červenou řepou a zelím

Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou

pepř celý 3 kuličky sůl Otestujte skvělé recepty na nejlepší zelňačku i kapustnicu Postup přípravy Zelí i s nálevem dejte do hrnce, zalijte vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut. Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a na kostičky pokrájené oloupan

Podobné recepty jako Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou

Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou Prima Fresh

Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou. Nádherné spojení zeleného chřestu – první jarní (domácí!) zeleniny a klasické holandské omáčky, která i sama o sobě představuje jeden z vrcholů kulinárního umění. Tahle dvojice je na michelinskou hvězdu, kterou ovšem může získat i naprostý začátečník.

Podobné recepty jako Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou Prima Fresh

Husa v šouletu
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Husa v šouletu

Luštěniny jsou zdravé a dají se dobře kombinovat. Vyzkoušejte například husu v šouletu podle Zdeňka Pohlreicha. A pro ty, kteří nevědí, co to vlastně ten šoulet je: Jedná se o židovský pokrm z luštěnin – použít můžete jak kroupy a hrách, tak i fazole, cizrnu nebo sójové boby. 4 porce. 120 minut.

Podobné recepty jako Husa v šouletu

4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo ...

4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo, Bellini a Rossini. Oblíbené koktejly leckterých barů, které si můžete bez problémů namíchat u vás doma? Ano, máme pro vás čtveřici, se kterou nikdy nešlápnete vedle.

Podobné recepty jako 4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo ...

Kde najít informace



×