Květákové řízečky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Květákové řízečky, hranolky nebo bramborová kaše, a k tomu třeba ještě oblíbený dip nebo klasickou tatarskou omáčku. Rychlé a oblíbené jídlo pro každého, kdo netrvá na porci masa.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 středně velký květák
  • 2 vejce
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce jemné kukuřičné strouhanky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • olivový olej na smažení


Způsob přípravy

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme do měkka. V míse květák rozsekáme sekáčkem nadrobno. Přidáme ušlehaná vejce s kořením a petrželkou, mouku a strouhanku. Vše umícháme na tužší těsto.

Z těsta vytvoříme placičky a na horkém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Přidáme přílohu a můžeme servírovat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Květákové řízečky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Květákové řízečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu květákové řízečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Květákové řízečky


×