Květákové řízečky recept
Květákové řízečky, hranolky nebo bramborová kaše, a k tomu třeba ještě oblíbený dip nebo klasickou tatarskou omáčku. Rychlé a oblíbené jídlo pro každého, kdo netrvá na porci masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 středně velký květák
- 2 vejce
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce jemné kukuřičné strouhanky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžíce nasekané petrželky
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme do měkka. V míse květák rozsekáme sekáčkem nadrobno. Přidáme ušlehaná vejce s kořením a petrželkou, mouku a strouhanku. Vše umícháme na tužší těsto.
Z těsta vytvoříme placičky a na horkém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Přidáme přílohu a můžeme servírovat.