Sdílet:

Domácí kečup recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí5 porcí

Pokud je sezóna rajčat štědrá, nabízí se vyrobit si domácí kečup. Oproti tomu z obchodu přesně víte, co jste do něj dali, a to se vyplatí.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 kg měkkých rajčat
  • 250 g jablek
  • 250 g cibule
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1/3 lžičky mleté skořice
  • 1 a půl lžíce soli (cca. 30 g)
  • 2 - 3 lžíce octa


Způsob přípravy

Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme nakrájená jablka zbavená jádřinců, na kolečka pokrájenou cibuli i koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a směs zprudka přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a zvolna dusíme.

Rozvařené ingredience rozmixujeme, osolíme, přidáme cukr, ocet a znovu dusíme tak dlouho, dokud směs nezhoustne.

Hotový kečup nalijeme do vymytých sklenic, zavíčkujeme je a sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí kečup recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí kečup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí kečup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí kečup

Kde najít informace



×