Bezinkový džem (rosol) z květů recept
Postup přípravy. Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu. Vše přivedeme k varu a cca 15 minut vaříme pod poklicí.
Podobné recepty jako Bezinkový džem (rosol) z květů
Bezinkový džem (rosol) květový
Bezinkový džem (rosol) - květový - recept: Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru.
Podobné recepty jako Bezinkový džem (rosol) květový
Lahodný džem z bezových květů
Lahodný džem z bezových květů Zdroj: archiv Labeta. 15x. Nepropásněte krátkou chvíli, kdy kvete černý bez a využijte tu omamnou vůni a jemnou chuť jeho květů. Mohutné květenství drobných krémových kvítků má spoustu různých možností využití.
Podobné recepty jako Lahodný džem z bezových květů
Bezinkový sirup recept
Toto není bezinkový sirup, alebezový, z květů černého bezu. Bezinky jsou bobule, plody černého bezu, které jsou temně fialové a dozrávají na podzim. Tím pádem 30 květů bezinek je blbost, znamená to 30 květů plodů!
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Bezinkový džem
Bezinky otrhejte od stopek, omyjte a nechte okapat. Oloupané hrušky bez jádřinců nakrájejte na kostičky, vypeckované švestky nadrobno. Ovoce dejte do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu, zakryjte a nechte asi 3 hodiny "táhnout". Za stálého míchání uveďte do varu a vařte asi 3 minuty.
Podobné recepty jako Bezinkový džem
Voňavý sirup z bezinkových květů
To není sirup z bezinkových květů, ale z bezových květů. Bezinky jsou PLODY černého bezu, takže by to znamenalo, že sirup je z plodových květů, což je jasná blbost. To jen pro přesnost. Hledám sirup z bezinek, ale díky neznalosti lidí mi tu vyskakují pod názvem plodů samé sirupy z květů. Ach jo.
Podobné recepty jako Voňavý sirup z bezinkových květů
Bezinkový likér recept
Postup přípravy. Do hrnce nalijeme odměřenou vodu, nasypeme opláchnuté kuličky černého bezu a společně vaříme 15 minut. Jak snadno a rychle otrhat bezinky. Nachystáme druhý hrnec, dáme do něj cedník, na něj plátýnko, ve kterém zachytíme kuličky bezu a vymačkáme z nich co nejvíce šťávy.
Podobné recepty jako Bezinkový likér
Bezinkový med
Postup přípravy receptu. 1. Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme na plátky pokrájený, kartáčkem očištěný citron (nejlépe bio) a šťávu z druhého citronu. Vodu ohřejeme, ale nevaříme!
Podobné recepty jako Bezinkový med
Bezinková šťáva recept
4 druhy polévek z lesních hub: Kulajdu, falešnou dršťkovou nebo bramboračku si zamilujete Hitem cukrařiny je brookies: Čokoládový dezert, který spojuje brownies s kousky sušenek Hodnocení 13× Jak zpracovat plody bezu černého. Bezinky jsou vhodné na likéry, sirupy i kompoty
Podobné recepty jako Bezinková šťáva
Výborný džem z černého rybízu a malin
Výborný džem z černého rybízu a malin. Když zahrádka a les vydávají své plody, vydávají jich hodně najednou :))) Pak je potřeba rychlé zpracování, které je uchová na pozdější dobu. Co nespotřebujete na koláče, zavařte. Zkuste třeba tento delikátní džem z černého rybízu, kterému dodají sladkost malin
Podobné recepty jako Výborný džem z černého rybízu a malin
Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná
voda 1 litr. Zatímco sirup z bezových květů lze připravit louhováním za studena, sirup z bezinek je nutné vařit. Bobule jsou totiž jedovaté a jedovatost ztrácejí díky důkladnému převaření. Na přípravu sirupu použjte pouze zralé plody (ty zelené nebo růžové vyhoďte).
Podobné recepty jako Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná
Meruňkový džem s voňavým rozmarýnem
Meruňkový džem s voňavým rozmarýnem. Meruňkový džem je lehce pikantní a báječně se tak hodí do sladkých koláčů, palačinek a vlastně i třeba do cukroví. Rozmarýn mu dodá nevšední šmrnc, díky kterému si ho zamilujete.
Podobné recepty jako Meruňkový džem s voňavým rozmarýnem
Marmeláda z bezinek a jablek
Postup přípravy receptu. 1. Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut. 2. Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžič
Podobné recepty jako Marmeláda z bezinek a jablek
Řezy s džemem a kokosem
Na těsto prosejte do mísy mouku a cukr, máslo nakrájejte na kostky a zpracovávejte tak dlouho, až směs začne připomínat jemnou strouhanku. Práci vám zjednoduší robot, jinak těsto jemně zpracovávejte prsty. Vejce zlehka rozšlehejte s vanilkovou esencí nebo extraktem.
Podobné recepty jako Řezy s džemem a kokosem
Důlkové koláčky plněné džemem
Postup přípravy. Předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyložte dva velké plechy pečicím papírem. Pomocí elektrického ručního šlehače nebo kuchyňského robota vyšlehejte máslo, cukr a vanilkovou esenci nebo extrakt do světlé krémovité konzistence.
Podobné recepty jako Důlkové koláčky plněné džemem
Cheesecake s bezovým květem a citronem
Nejlahodnější dorty pro každou příležitost Postup přípravy Den předem připravte ochucenou smetanu. Květy vytřepte, ať je zbavíte broučků a nečistot, a zalijte v misce smetanou. Zakryjte ji potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice. Druhý den sceďte, květy vyždímejte do smetany a vyhoďte. Odm
Podobné recepty jako Cheesecake s bezovým květem a citronem
Bezinkový likér
1 Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít varem. 2 Nakonec zalijeme půl litrem rumu. Necháme vychladnout a uschováme v chladu. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Bezinkový med Nene
Podobné recepty jako Bezinkový likér
Nadýchaná dutch baby palačinka s kaki
Troubu rozehřejte na 180 °C a nechte v ní pánev 15 minut rozpálit. Potom do ní nalijte těsto, do kterého dejte na kostky nakrájeného kaki a rychle vraťte do trouby. Těsto nechte v troubě tak dlouho, dokud se nezačne nafukovat a okraje nebudou krásně zlaté. Palačinku před podáváním posypte moučkovým
Podobné recepty jako Nadýchaná dutch baby palačinka s kaki
Kořeněná žemlovka ze zbylého mazance
Žemlovka je sice klasický český recept, v němž se využije starší pečivo, ale je oblíbená, byť v trochu jiných podobách, i v dalších kuchyních. Zkuste tuto netradiční verzi, vláčnou a šťavnatou, vonící dálkami! 8 porcí 90 minut Suroviny plnotučné mléko 250 ml smetana ke šlehání 250 ml kardamom (nadrc
Podobné recepty jako Kořeněná žemlovka ze zbylého mazance
Bezinkový likér
Bezinkový likér - recept: Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít.
Podobné recepty jako Bezinkový likér