České kynuté buchty recept
České kynuté buchty. Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout. 4,9 (24×) kudlova3. 30 názorů.
Podobné recepty jako České kynuté buchty
Cukeťák z remosky recept
Můžeme jej upéct i v troubě na pekáči, těsto vytvořené podle tohoto receptu bude ale v množství přesně takovém, abychom ho pohodlně upekli v remosce. 4,5 (5×) tom.palda 2 názory 80 min 11. 7. 2019 15:47 tom.palda Přidat fotku Suroviny 3 300 g cukety 100 g sýru (eidam, gouda) 120 g točeného salámu (n
Podobné recepty jako Cukeťák z remosky
Výborné kynuté těsto recept
Výborné kynuté těsto. Kynuté těsto je pro někoho brnkačka a pro někoho noční můra. Vyzkoušeli jste různé recepty, poměry surovin, postupy a přesto se nedaří? S naším receptem se to změní. Těsto je načechrané a použít ho můžete na jakékoliv dobroty, od koláčků, šátečků, až po záviny. 5,0 (31×) Iruna.
Podobné recepty jako Výborné kynuté těsto
Klasické české kynuté koláče
Klasické české kynuté koláče Zdroj: Smoothcooking.cz. 15x. Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, všemožných plesech a jiných oslavách. Není divu, tato tradiční sladká pochoutka z české kuchyně baví svou rozmanitostí. Každý si vybere z náplně, která mu nejvíce chutná. A nebo vymyslí skvělou kombina
Podobné recepty jako Klasické české kynuté koláče
Katův šleh recept
2. 8. 2008 09:19 +5 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 4 porce 400 g vepřové kýty (nebo plece) 1 cibule 1 sklenice leča (330 g) 2 stroužky česneku (nebo chilli podle chuti) olej sůl mletý pepř Na zahuštění: trocha hladké mouky (nebo tmavé jíšky) Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu
Podobné recepty jako Katův šleh
Pravý vepřový guláš recept
Pravý vepřový guláš. Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat. 4,8 (32×) RadekDusek. 11 ná
Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš
Těstoviny s cuketou a šalvějí
4 porce 30 minut Suroviny těstoviny (krátké ) 500 g cibule 1 ks slanina 100 g česnek 1–2 stroužky smetana (30% ) 300 ml cuketa 1 ks šalvěj 3 snítky parmazán 80 g olivový olej sůl pepř Nejlepší recepty pro milovníky těstovin penne Postup přípravy Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte těstoviny a va
Podobné recepty jako Těstoviny s cuketou a šalvějí
Šátečky s tvarohem recept
Z placky nakrájíme čtverečky na šáteček nebo kolečka, která po naplnění jen přimačkneme vidličkou, aby náplň nevytekla ven. Náplň: tvaroh, trocha rumu, cukr dle chuti a jeden žloutek - vše se zamíchá a plní se do šátečku nebo kolečka, já dělám kolečka, je to rychlejší. Peče se cca 15-20 min Poznámka
Podobné recepty jako Šátečky s tvarohem
Domácí tatarka výborná , rychlá , jednoduchá recept
Zdenka 1: To já to zase vidím jinak. Vánočka zůstane vánočkou, i když je na ní marmeláda. Majonéza je pro mě jen surovinou pro výrobu dalších dobrot, například tatarky. Taky jsem kdysi dělávala domácí majonézu, ale přešlo mě to. Raději si koupím dobrou hotovou už proto, že z ní mohu trochu odebrat a
Podobné recepty jako Domácí tatarka výborná , rychlá , jednoduchá
Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka ...
Na těsto rozložte plátky anglické slaniny nebo šunky, na to položte plátky sýra a navrch dejte lístky baby špenátu nebo rukoly. Těsto odspodu pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte. Roládu nakrájejte na 18–21 ks, rozložte v mírných rozestupech na plech s pečicím papíre
Podobné recepty jako Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka ...
Latkes
Bílek 4 ks. kukuřičný škrob 2 lžíce. Máslo 80 g. Slunečnicový olej 100 ml. sůl a čerstvě namletý černý pepř. zakysaná smetana k podávání. V židovské kuchyni se tzv. latkes často podávají s ovocnými rozvary nebo dokonce přímo nasladko (například poprášené moučkovým cukrem a se zakysanou smetanou) a j
Podobné recepty jako Latkes
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Domácí tlačenka
Postup přípravy receptu. 1. Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší. Mas
Podobné recepty jako Domácí tlačenka
Základní piškotové těsto recept
Piškotové těsto patří k těm nejjednodušším, přesto i tento jednoduchý recept má svá úskalí. Je nadýchaný, vláčný a lehký jako peříčko, přesně takový musí správný piškotový korpus být. Tvoří dokonalý základ pro jednoduché moučníky a rolády, ale i luxusní dorty a zákusky jako z cukrárny. 5,0 (60×) j
Podobné recepty jako Základní piškotové těsto
Guláš pravý hospodský recept
Guláš - pravý hospodský. Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření. Příprava sice zabere více času, ale spokojenost strávníků vám to jistě vynahradí. 4,8 (7×) habunda.
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Skořicové šneky s kaki
Zatočte do závinu. Pekáček vyložte pečicím papírem. Závin nakrájejte na zhruba 5cm pruhy, které naskládejte vedle sebe do pekáčku. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby. Nechte péct zhruba 30 minut, dokud okraje šneků nezezlátnou. Po vychladnutí šneky přelijte trochou rozpuště
Podobné recepty jako Skořicové šneky s kaki
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) recept ...
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová
Podobné recepty jako Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) ...
Domácí sušenky základní recept
Postup přípravy. Všechny suroviny dáme do misky a uhněteme vše do hladkého těsta. Potom vytvarujeme těsto do válečku a naplníme jím lis na těsto (pokud nemáte lis, tak těsto lze nakrájet nožem). Sušenky dáváme na pečící papír, vkládáme do předehřátě trouby (200 °C) a pečeme 10 - 15 minut do zlatohně
Podobné recepty jako Domácí sušenky základní
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
„Moje celoživotní láska. Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umění. Je dobrý jak teplý, tak zastudena. Vždycky boršče udělejte větší hrnec, uvidíte, že vám nezůstane.“ 4 porce 120 minut ruská Suroviny hovězí kližka 150
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Guláš osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 20 minut, až budou brambory měkké. Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostič
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Kuřecí tikka masala
Maso nakrájejte na větší kostky (asi 4 × 4 cm). V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu s jogurtem a do této směsi naložte maso. Misku zabalte do potravinové fólie. Ideálně nechte maso naložené přes noc, ale minimálně na dvě hodiny. Omáčka: Na lžíci rozpáleného oleje dozlatova osmažte naje
Podobné recepty jako Kuřecí tikka masala
Budapešťská pomazánka z tvarohu
PRIMA TIP: Místo nakládané krájené sladkokyselé kapie, můžete použít i grilované celé kapie naložené v oleji – v tom případě použijte 1 celou kapii, kterou nechte okapat a pak ji nakrájejte na drobné kostičky. Vyzkoušejte také recept na lahodnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem podle návodného
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka z tvarohu
Tzatziki – řecký jogurtový dip s okurkou a koprem
Tzatziki je jedním ze základních pokrmů řecké kuchyně. Osvěžující dip z hustého řeckého jogurtu s okurkou a koprem se v Řecku jí téměř ke všemu. V horkém počasí skutečně osvěží a skvěle pasuje ke středomořské kuchyni. Příprava je navíc bleskurychlá a stačí k ní jen pár surovin. 2 porce 10 minut řeck
Podobné recepty jako Tzatziki – řecký jogurtový dip s okurkou a koprem