Vepřová panenka s medovou omáčkou recept
Panenku mám jako maso velmi ráda, protože skvěle chutná a hotová je opravdu za chviličku. Jen je třeba mít “vychytaný” čas, po jaký se bude maso připravovat v troubě. Není to ale zas až taková věda. Panenka výborně chutná v kombinaci s nasládou omáčkou z medu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové panenky
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- mletý černý pepř
- sůl
- Na omáčku:
- 4 lžíce medu
- 200 ml vývaru
- 80 g másla
Způsob přípravy
Panenku zbavíme přebytečných blan, osolíme ji a opepříme. Troubu předehřejeme na 180°C.
Na pánvi roztopíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Pak panenku přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby.
Maso pečeme 10 - 12 minut. Hotovou panenku zabalíme do alobalu, aby z ní nevytekla šťáva a necháme chvíli odpočinout.
Do výpeku, který zbyl na pánvi, vmícháme med, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat a pak ji zjemníme máslem.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s opečeným bramborem, rýží a zeleninou.