Čokoládová pěna s jahodami recept
Čokoládová pěna s jahodami je sváteční moučník. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji úplně každý. Čokoládu zvolte kvalitní nejlépe s 60 procenty kakaa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 180 g hořké čokolády
- 3 vejce
- 250 ml šlehačky
- 2 lžíce rumu
- 3 lžičky cukru
- čerstvé nebo kompotové jahody
Způsob přípravy
Čokoládu nalámeme do misky a rozpustíme ji zvolna ve vodní lázni. Mezitím ušleháme cukr se žloutky do světlé nadýchané pěny.
Čokoládu necháme trochu vychladnout a pak ji přidáme ke žloutkové pěně a promícháme. Šlehačku ušleháme do tuha a také ji opatrně promícháme s čokoládou směsí. Nakonec přidáme rum a tuhý sníh z bílků.
Vše důkladně ale opatrně promícháme do nadýchané pěny. Čokoládovou pěnu rozdělíme do pohárů a ty dáme vychladit do ledničky. Před podáváním do každého poháru přidáme navrch čerstvé jahody nebo trochu jahodového kompotu.