Slaná bábovka recept
Slaná bábovka je nejlepší dobře vychlazená. V tom případě ji po upečení uložte na nějakou dobu do ledničky. V tomto receptu můžeme použít i jinou formu, třeba tu na biskupský chlebíček.
Ingredience receptu
- 1 balení špaget
- 200 g šunkového salámu
- 4 stroužky česneku
- 5 vajec
- 200 g eidamu
- 100 g plísňového sýra
- 160 g žampionů
- máslo
- špenát, čerstvý nebo mražený
- mléko
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Vejce rozšleháme v trošce mléka. Na vyšší pánvi na másle podusíme špenát, utřený česnek a salám nakrájený na malé kostičky.
Přidáme nakrájené žampiony, rozdrobený plísňový sýr a vše ještě pět minut podusíme. Ve velké míse důkladně smícháme dušenou směs s uvařenými špagetami. Do vymazané formy po vrstvách skládáme připravenou směs a každou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci.
Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Pak povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem a ve vypnuté troubě necháme tak dlouho, až se sýr rozpustí a proteče dolů.
Nyní bábovku opatrně vyklopíme. Můžeme ji podávat hned ještě za tepla, ale i později, vychlazenou.





