Sdílet:

Slaná bábovka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Slaná bábovka je nejlepší dobře vychlazená. V tom případě ji po upečení uložte na nějakou dobu do ledničky. V tomto receptu můžeme použít i jinou formu, třeba tu na biskupský chlebíček.

Ingredience receptu

  • 1 balení špaget
  • 200 g šunkového salámu
  • 4 stroužky česneku
  • 5 vajec
  • 200 g eidamu
  • 100 g plísňového sýra
  • 160 g žampionů
  • máslo
  • špenát, čerstvý nebo mražený
  • mléko


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Vejce rozšleháme v trošce mléka. Na vyšší pánvi na másle podusíme špenát, utřený česnek a salám nakrájený na malé kostičky.

Přidáme nakrájené žampiony, rozdrobený plísňový sýr a vše ještě pět minut podusíme. Ve velké míse důkladně smícháme dušenou směs s uvařenými špagetami. Do vymazané formy po vrstvách skládáme připravenou směs a každou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci.

Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Pak povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem a ve vypnuté troubě necháme tak dlouho, až se sýr rozpustí a proteče dolů.

Nyní bábovku opatrně vyklopíme. Můžeme ji podávat hned ještě za tepla, ale i později, vychlazenou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slaná bábovka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu slaná bábovka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slaná bábovka


×