Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou recept
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými krutony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g mraženého hrášku
- hrst čerstvých mátových lístků
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 brambor
- 1/2 svazku jarní cibulky
- smetana ke šlehání
- sůl
- osmažená slanina
Způsob přípravy
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými krutony. Máslo a olej zpěníme v hrnci a pak přisypeme pokrájenou jarní cibulku a nakrájený brambor. Lehce smažíme asi 5 minut za stálého míchání. Přidáme zeleninový vývar a vaříme po dobu 10 minut, až brambor změkne.
Nyní přidáme hrášek, přivedem znovu k varu a vaříme 3 minuty. Pak hrnec odstavíme z plotny, přidáme do polévky mátu a vše rozmixujeme v mixéru do hladkého krému. Podle chuti polévku osolíme. Jenotlivé porce ozdobíme šlehanou smetanou a osmaženými kousky slaniny.