Vepřové maso na hruškách recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Dušené vepřové maso na hruškách je má jemně nasládlou chuť a podává se ideálně s vařeným bramborem. Hlavní ingrediencí receptu je vepřová plec, která je sice trochu sušší, ale ovoce jí dodá potřebnou šťavnatost.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g vepřové plece
  • 1 kg menších středně tvrdých hrušek
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička estragonu
  • 250 - 350 ml vody nebo vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 500 g brambor


Způsob přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky nebo tenčí plátky. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jader a vyložíme jimi dno hrnce, který lze použít i v troubě.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky. Na hrušky rozložíme maso, posypeme ho cibulí, přidáme bobkový list, tymián i estragon.

Maso zalijeme vývarem tak, aby bylo ponořené, hrnec přikryjeme a maso dusíme 20 minut. Poté maso v hrnci shrneme ke straně a na volnou plochu rozložíme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory, přikryjeme a dusíme dalších 15 minut.

V mezičase rozehřejeme troubu na 180°C a po čtvrt hodině dáme hrnec bez pokličky do trouby a směs pečeme 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso na hruškách recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové maso na hruškách.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso hruškách .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso na hruškách

Kde najít informace



×