Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami recept
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k vařenému nebo pečenému masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kedlubna
- 3 mrkve
- 250 g mražených fazolových lusků
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového olej
- 1 lžíce másla
- 150 ml smetany
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přidáme máslo, nakrájenou mrkev a kedlubnu. Zeleninu krátce orestujeme, lehce podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, špetku oříšku, soli a pepře, a dusíme, až je zelenina téměř měkká. Mezitím fazolky spaříme horkou vodou a necháme okapat.
Přidáme připravené fazolky, podlijeme vodou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a jen krátce dusíme do změknutí fazolek.
Ke konci vaření přidáme smetanu a nasekanou zelenou petrželku, dochutíme podle potřeby kořením a už jen prohřejeme.