Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k vařenému nebo pečenému masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kedlubna
  • 3 mrkve
  • 250 g mražených fazolových lusků
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového olej
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přidáme máslo, nakrájenou mrkev a kedlubnu. Zeleninu krátce orestujeme, lehce podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, špetku oříšku, soli a pepře, a dusíme, až je zelenina téměř měkká. Mezitím fazolky spaříme horkou vodou a necháme okapat.

Přidáme připravené fazolky, podlijeme vodou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a jen krátce dusíme do změknutí fazolek.

Ke konci vaření přidáme smetanu a nasekanou zelenou petrželku, dochutíme podle potřeby kořením a už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušená mrkev kedlubnou fazolkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami

Kde najít informace



×