Mořidlo s octem na zvěřinu recept
Naložte si zvěřinu do skvělého mořidla, které vám zaručí jedinečnou chuť a šťavnatost masa. Určitě se to vyplatí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3/4l vody
- 2 cibule
- 1 větší petržel
- 2 mrkve
- 2 lžíce 8% octa
- 5 zrnek nového koření
- 6 kuliček pepře
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 2 bobkové listy
Způsob přípravy
Do hrnce si dáme vodu, ocet, koření a krátce povaříme. Necháme vychladnout.
Omytou, opracovanou (odblaněnou) zvěřinu prošpikujeme slaninou a posolíme. Nádobu na naložení vysypeme polovinou pokrájené cibule a zeleniny, na to položíme maso, zalijeme vychladlým mořidlem a navrch posypeme zbytkem zeleniny a cibule.
Maso zatížíme a necháme odležet 2-4 dny a každý den obracíme.