Salát z červené řepy recept
Salát z červené řepy můžeme podávat jako přílohu k pečeným a grilovaným masům, nebo ho doplníme pečivem a máme lehký a zdravý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 ks mladé červené řepy
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky tekutého včelího medu
- 1 limetka
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 zelený salát
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá pikantní paprika
- snítka tymiánu
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Řepy zabalíme do alobalu a v předehřáté troubě je pečeme 15 až 25 minut, podle velikosti. Po upečení je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a řepu a krátce orestujeme. Pak přidáme tymián, med, 1 lžíci limetkové šťávy a balzamikový ocet. Promícháme a podle chuti okořeníme solí, pepřem a paprikou. Už jen prohřejeme a odstavíme z plotny.
Mezitím zelený salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Salát z červené řepy podáváme na zelených salátových listech.