Bábovka ze špaldové mouky recept
Bábovka ze špaldové mouky je také bez cukru a tudíž mnohem zdravější. Pokud bychom chtěli trochu sladké chuti, přidáme lžíci dia marmelády.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g špaldové mouky
- 125 ml slunečnicového oleje
- 4 vejce
- 125 ml hruškové šťávy bez cukru
- 1 balíček kypřícího prášku vinný kámen
- 1/2 lžičky mleté skořice
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky rozšleháme v hruškové šťávě, přidáme mouku ve které jsme rozmíchali kypřící prášek a vše promícháme. Do těsta nyní přidáme olej, špetku skořice a úplně nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme trochou špaldové mouky. Těsto do ní nalijeme a v předehřáté troubě bábovku pečeme 35 až 45 minut.
Na konci pečení zapíchneme doprostřed bábovky špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je bábovka upečená.