Sdílet:

Vejmrda recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Název vejmrda možná znít trochu nezvykle, ale jde vlastně o staročeské označení jablkového křenu. Vejmrda je oblíbená příloha k pečenému kolenu, zabijačkovému guláši či jiným zabijačkovým dobrotám. V české kuchyni má velkou tradici. Ostrost dodá pokrmu křen, sladkost červená jablka. K dochucení vejmrdy už stačí jen ocet, cukr a trocha masového vývaru. Kdo má raději přílohu ostřejší, přidá více křenu. Pro sladší, jemnější variantu zvolte větší množství jablek.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • červená jablka
  • křen
  • ocet
  • cukr
  • čirý masový vývar


Způsob přípravy

Křen zbavíme slupky a najemno nastrouháme. Jablka umyjeme, též najemno nastrouháme a obě ingredience nasypeme do mísy.

Přidáme cukr, ocet a trochu horkého masového vývaru, který křen spaří.

Ingredience promícháme, dle potřeby dochutíme a vejmrda je hotová.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vejmrda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vejmrda.
Hledat podobné recepty na internetu jako Vejmrda

Kde najít informace



×