Znojemská omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření1 minPočet porcí30 porcí

Skvěle se hodí k hovězímu masu s houskovým knedlíkem. Na tuhle českou klasiku občas dostaneme doma chuť. Sterilované okurky dodají omáčce svěží šmrnc a jednou za čas si ji prostě musíme uvařit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Na bešamel:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka nebo smetany na vaření
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • 4 sterilované okurky
  • máslo
  • sůl
  • mletý pepř
  • trocha cukru
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a necháme minutu restovat. Pak přilijeme studené mléko, metličkou směs rozšleháme a necháme 20 minut povařit. Bešamel dochutíme solí a mletým muškátovým oříškem.

Pro přípravu “znojemské” budeme potřebovat asi 400 ml bešamelu. Na pánvičce rozehřejeme máslo, okurky nakrájíme na kostičky a krátce je osmahneme. Pak je přimícháme do horkého bešamelu.

Omáčku osolíme, opepříme, dochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou. Ve výsledku by měla mít jemně nakyslou chuť. Podáváme s masem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Znojemská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Znojemská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu znojemská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Znojemská omáčka

Kde najít informace



×