Cizrnový salát recept
Cizrnový salát chutná trochu oříškově. Spojení cizrny a tuňáka je rozhodně dobrý nápad, a přidáním bylinek podle vlastní chuti můžete salát klidně pokaždé obměňovat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 konzervy cizrny
- 1 jarní zelená cibulka
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
- olivový olej
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Cizrnu bez nálevu nasypeme do větší mísy. Přidáme na kroužky nakrájenou cibulku i s natí, celou konzervu tuňáka i s olejem, nasekanou zelenou petrželku, špetku soli a pepře.
Vše důkladně promícháme a podle chuti přidáme ještě citronovou šťávu, případně trochu olivového oleje. Salát podáváme vychlazený, můžeme ho nabídnout třeba ke grilovaným nebo pečeným masům.