Špíz z vepřové panenky recept
Špíz z vepřové panenky je rychlé a šťavnaté jídlo, ke kterému si můžete uvařit bramborovou kaší, nebo třeba jen namíchat salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové panenky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- kurkuma
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Panenku nakrájíme na plátky a každý z obou stran lehce naklepeme. Ve velké míse smícháme olivový olej, hořčici, sojovou omáčku, špetku soli, pepře, papriky a kurkumy. Do marinády naložíme připravené plátky masa a uložíme do chladna na 2 hodiny.
Marinované maso napichujeme na kovové jehly a připravené špízy na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme ze všech stran. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Špízy přendáme do pekáče, podlijeme trochu vývarem a v předehřáté troubě pečeme 25 až 35 minut doměkka. Podléváme podle potřeby.