Špíz z vepřové panenky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Špíz z vepřové panenky je rychlé a šťavnaté jídlo, ke kterému si můžete uvařit bramborovou kaší, nebo třeba jen namíchat salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kurkuma
  • mletá sladká paprika


Způsob přípravy

Panenku nakrájíme na plátky a každý z obou stran lehce naklepeme. Ve velké míse smícháme olivový olej, hořčici, sojovou omáčku, špetku soli, pepře, papriky a kurkumy. Do marinády naložíme připravené plátky masa a uložíme do chladna na 2 hodiny.

Marinované maso napichujeme na kovové jehly a připravené špízy na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme ze všech stran. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Špízy přendáme do pekáče, podlijeme trochu vývarem a v předehřáté troubě pečeme 25 až 35 minut doměkka. Podléváme podle potřeby.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špíz z vepřové panenky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špíz z vepřové panenky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špíz vepřové panenky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špíz z vepřové panenky

Kde najít informace



×