Třešňová polévka recept
Tuto letní a velmi snadnou polévku ocení všichni fanoušci drobného ovoce s peckou. Když je úroda třešní bohatá a kuchařky neví co s jeho přebytky, je tato polévka skvělým řešením. Moc dobře chutná, osvěží a navíc krásně vypadá.
Ingredience receptu
- 500 g zralých třešní
- 500 ml vody
- 125 ml bílého vína
- 1 lžíce škrobové moučky
- cukr na dochucení
Způsob přípravy
Třešně omyjeme, vypeckujeme a několik jich uložíme stranou. V hrnci svaříme vodu s přibližně polévkovou lžící cukru (pokud ovoce nebude příliš sladké, lze přidat více sladidla). Do hrnce přidáme třešně a asi 10 minut je vaříme těsně pod bodem varu.
Ovoce následně přecedíme přes velké síto a propasírujeme. Zachycenou šťávu vrátíme do hrnce, kde ji znovu přivedeme k varu. Škrobovou moučku rozmícháme ve víně a za stálého míchání ji vlijeme do horké polévky. Opět necháme přejít varem, polévku odstavíme a servírujeme vychlazenou.
Polévku na talíři ozdobíme několika půlkami třešní, které jsme si na začátku odložili stranou.