Rajská polévka recept
Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, nebo do ní můžeme zavařit krupicové nočky nebo přidat vařenou rýži.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1 rajský protlak
- 1 střední cibule
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- pažitka
- sůl
- cukr
- tymián
- voda
Způsob přípravy
Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, nebo do ní můžeme zavařit krupicové nočky nebo přidat vařenou rýži. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme asi litrem vody, rozmícháme a přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku tymiánu a hřebíček.
Oloupanou cibuli a rajčatový protlak také přidáme do hrnce a polévku osolíme. Vše vaříme asi 20 minut. Po této době polévku přecedíme a podle chuti ještě přidáme cukr a osolíme. Na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou.