Grilovaná panenka a lehký dip recept
Grilovaná panenka je oblíbené jídlo v letních měsících.
V kombinaci s ovocem, zeleninou a lehký dip, to je to pravé k posezení s přáteli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- sůl
- čerstvý kopr nebo pažitka
- 2 ks hustý jogurt – bílý
- 2 ks papriky – žlutá, červená
- sladký nebo ostrý kečup
- citrón
- bagety
- český česnek
- pepř černý, bílý – mletý
- hořčice – plnotučná
- řepkový olej
- 2 velké broskve – pevnější
- 1500 g vepřové maso – panenka
- cukr – moučkový
Způsob přípravy
Předem si připravíme dip, který necháme v lednici pěkně vychladit. Hustý bílý jogurt zakápneme šťávou z citrónu a promícháme s trochou sladkého nebo ostřejšího kečupu.
Okořeníme bílým pepřem a osolíme. Vmícháme polévkovou lžíci plnotučné hořčice a můžeme lehce osladit. Kdo má rád, přidá pokrájený kopr nebo pažitku. Promícháme a dáme vychladit.
Panenku zbavíme blány a rozkrájíme. Zakápneme zlehka olejem. Okořeníme a posypeme solí. Ovoce a zeleninu omyjeme a pokrájíme. Maso, ovoce a zeleninu kombinujeme na dřevěné špejle. Položíme na gril a grilujeme.
Bagety rozkrojíme, ogrilujeme a potřeme stroužkem česneku. Dobrou chuť. Hotový pokrm servírujeme s dipem a bagetou.