Pomazánka z artyčoků a pistácií recept
Pomazánka z artyčoků a pistácií je neobvyklá, ale svou chutí vás určitě osloví. Je pikantní a zdravá a můžeme ji natřít na opečený chleba nebo na nakrájenou čerstvou francouzskou bagetu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 25 g strouhaného parmezánu
- 285 g artyčoků v oleji
- 1 stroužek česneku
- 15 g nasekané čerstvé bazalky
- 80 g opražených pistácií
- 15 g nasekané ploché petržele
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Pomazánka z artyčoků a pistácií je neobvyklá, ale svou chutí vás určitě osloví. Je pikantní a zdravá a můžeme ji natřít na opečený chleba nebo na nakrájenou čerstvou francouzskou bagetu. Nastrouhaný parmezán, utřený česnek a artyčoky z konzervy rozmixujeme v mixéru. Zbylý olej z konzervy uschováme pro další použití.
Do mixéru přidáme bazalku, petrželku a pistácie. Všechno to rozmixujeme do hrubší pasty. Pokud je pasta příliš hustá, přidáme 2 až 3 lžíce oleje z konzervy. Podle chuti pomazánku okořeníme solí a mletým pepřem. Hotovou pomazánku uchováváme v ledničce v uzavřené nádobě.