Domácí vánoční čokoláda recept
Dříve se na Vánoce dělala i čokoláda, jelikož nebyla ke koupení. Pro děti to byla jedna z největších pochoutek. Domácí čokoláda se lila do formiček, po zchladnutí se vyjmula, zabalila do alobalu, provlíkla se nitkou a věšela na vánoční stromeček. Vyzkoušejte si domácí čokoládu, která určitě zachutná všem blízkým.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 180g másla
- 250g moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce škrobové moučky
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme vodní lázeň - do většího hrnce dáme vařit vodu a vložíme menší hrnec, ve kterém pak zvolna rozehříváme tuk.
Moučkový cukr přesypeme přes sítko, aby byl jemný a přimícháme postupně do rozpuštěného tuku. Poté přimícháme kakao, vanilku z jednoho lusku, lžíci rumu a nakonec škrobovou moučku.
Za stálého míchání a zahřívání vytvoříme hladkou a hustou hmotu. Takovou čokoládu lijeme do malých formiček, dáme ztuhnout do chladu a poté vyklopíme.