Domácí vánoční čokoláda recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Dříve se na Vánoce dělala i čokoláda, jelikož nebyla ke koupení. Pro děti to byla jedna z největších pochoutek. Domácí čokoláda se lila do formiček, po zchladnutí se vyjmula, zabalila do alobalu, provlíkla se nitkou a věšela na vánoční stromeček. Vyzkoušejte si domácí čokoládu, která určitě zachutná všem blízkým.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 180g másla
  • 250g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce škrobové moučky


Způsob přípravy

Nejprve si připravíme vodní lázeň - do většího hrnce dáme vařit vodu a vložíme menší hrnec, ve kterém pak zvolna rozehříváme tuk.

Moučkový cukr přesypeme přes sítko, aby byl jemný a přimícháme postupně do rozpuštěného tuku. Poté přimícháme kakao, vanilku z jednoho lusku, lžíci rumu a nakonec škrobovou moučku.

Za stálého míchání a zahřívání vytvoříme hladkou a hustou hmotu. Takovou čokoládu lijeme do malých formiček, dáme ztuhnout do chladu a poté vyklopíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí vánoční čokoláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí vánoční čokoláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí vánoční čokoláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí vánoční čokoláda

Kde najít informace



×