Pikantní grilované kuřecí maso recept
Pikantní grilované kuřecí maso v tortille se směsí koření a zeleniny je opravdu pochoutka. A to vše zalité smetanou a doplněné nakrájenou limetkou může nahradit lehkou letní večeři.
Ingredience receptu
- grilované kuře :
- 6 kusů vykostěných kuřecích stehen
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku nakrájený na tenké plátky
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce mletého Ancho chili
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 1/2 lžičky soli
- příloha:
- 8 malých kukuřičných tortill
- 6 cherry rajčátek nakrájených na čtvrtiny
- 1/4 jemně nakrájené červené cibule
- 4 nakrájené ředkvičky
- 3 hrnky natrhané rukoly
- 2 střední zralá avokáda
- 1/4 hrnku smetany
- 1/4 hrnku mléka
- nahrubo nasekaný koriandr - podle chuti
- 1 limetka
Způsob přípravy
Pikantní grilované kuřecí maso v tortille se směsí koření a zeleniny je opravdu pochoutka. A to vše zalité smetanou a doplněné nakrájenou limetkou může nahradit lehkou letní večeři. Gril předehřejeme na vysokou teplotu. V míse smícháme pomerančovou kůru, oregano, sůl, cukr, kmín, česnek a chilli. Přidáme olej a pomerančovou šťávu tak, aby vznikla vláčná pasta. V ní obalíme kuřecí maso a vložíme ho do rozpáleného grilu. Grilujeme ze všech stran několik minut, až se maso propeče.
Hotové maso vyndáme na talíř a do grilu vložíme tortilly. Pomocí grilovacích kleští je otáčíme a krátce opečeme. Pak je zabalíme do papírových utěrek aby zůstaly teplé. Kuřecí maso nakrájíme na malé proužky. Do každé tortilly nasypeme trochu rukoly, přidáme rajčata, ředkvičky, cibuli, kousky avokáda a grilované kuřecí maso. Zalijeme smetanou ušlehanou s mlékem a podáváme s nakrájenou limetkou nebo ozdobíme koriandrem.