Kuře na paprice recept
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky.
Ingredience receptu
- 350 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 5 plátků slaniny
- 2 čerstvé papriky
- 1 zakysaná smetana
- 500 ml mléka
- 500 ml vody
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 3 lžíce solamylu
- 2 lžičky vegety Podravka
- 1 lžička kari koření
- sůl
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. Na oleji v hrnci lehce osmahneme cibuli, přidáme osolené porce kuřete a zvolna opečeme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, mletou papriku, kari a Podravku. Cvíli necháme opéci a pak zalijeme vodou. Pod pokličkou přivedem k varu a několik minut dusíme.
Přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky a dusíme, až je maso měkké. Přilijeme mléko a povaříme ještě asi minutu. Pak omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody. Znovu krátce povaříme. Na závěr do omáčky přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme a již nevaříme.