Zapečené houby s vejci recept
Zapečené houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy sklidíte jen chválu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 velkých hub
- 120 g anglické slaniny
- 10 vajec
- 1 zelená cibulka
- 2 stroužky česneku
- 6 lžic strouhaného parmezánu
- 3 lžíce kukuřičné strouhanky
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z očištěných hub opatrně odkrojíme hlavičky. Nožky nasekáme nadrobno a smícháme je s nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, strouhankou a nadrobno pokrájenou anglickou slaninou.
Hlavičky hub uvnitř osolíme a opepříme. Naplníme je náplní tak, abychom do ní mohli udělat malý důlek a pak je naskládáme na olejem vymazaný pekáč. Každou houbu lehce potřeme olejem a v předehřáté troubě je pečeme asi čtvrt hodiny. Občas je potíráme vypečenou šťávou.
Po 15 minutách do každé hlavičky rozklepneme vejce, osolíme a posypeme ji sýrem. Zapékáme ještě tak dlouho, až vejce ztuhnou.
K zapečeným horkým houbám můžeme podávat čerstvé pečivo nebo opečený chléb.