Krůtí guláš recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, například z vepřového nebo z drůbežího. Bílé maso je z uvedených druhů nejdietnější, a také je nejsnadnější na přípravu, protože nejrychleji změkne. Na guláš lze použít krůtí prso, o něco vhodnější jsou ale krůtí spodní stehna. Výraznější chuť a vůni dodá pokrmu slanina i koření. Krůtí guláš chutná dobře s knedlíkem, dá se ale použít i jako omáčka na těstoviny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 - 700 g krůtích spodních stehen (krůtího prsa)
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 - 2 cibule
  • 2 lžičky červené mleté papriky sladké
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 stroužky česneku (lze vynechat)
  • vývar (příp. 1/2 bujonu)
  • tuk - vepřové sádlo nebo ghí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • voda
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Na sádle nebo ghí opražíme na kostičky nakrájenou slaninu. Když začne tmavnout, přisypeme k ní najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

Krůtí maso zbavíme blan, nakrájíme ho na kostky a lehce obalíme v hladké mouce. Maso přidáme ke slanině s cibulí a pár minut ho opékáme. Pak hrnec odstavíme z plotny, vsypeme do něj koření i sůl a vše promícháme.

Maso zalijeme vývarem, směs promícháme, aby se uvolnila mouka a krůtu vaříme doměkka.

Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krůtí guláš recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krůtí guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu krůtí guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krůtí guláš


×