Kuře na kari bez smetany recept
Recept na kuřecí maso, které voní po Indii, je oblíbené jídlo mé dcery, a protože má intoleranci laktózy, hledala jsem alternativu, jak kuře na kari uvařit bez tradičně přidávané smetany. Najít náhradu nebylo složité, smetanu skvěle nahradilo kokosové mléko, které pokrm i dodatečně zahustí a na chuti nic neubere.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce kari koření
- 2 lžíce sojové omáčky
- ½ plechovky cizrny
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme lžíci oleje, sojovou omáčku a lžičku kari koření. Ingredience promícháme, nádobu zakryjeme a směs necháme asi 30 minut odležet v lednici. Po vyndání z chladničky maso osolíme.
Na lžíci oleje zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme prolisovaný česnek a bobkový list. Koření krátce zahříváme, a poté přidáme naložené maso, které zprudka restujeme. Přisypeme zbytek kari koření a vše zalijeme přibližně 1,5 dcl horké vody.
Maso dusíme do změknutí. Nakonec přidáme kokosové mléko, cizrnu a směs ještě chvíli povaříme.
Kuře na kari podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíky.