Ruské čajové koláče recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí48 porcí

Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3/4 hrnku nahrubo mletých ořechů
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 hrnek změklého másla
  • moučkový cukr na obalení


Způsob přípravy

Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve šlehači ušleháme nejprve cukr se změklým máslem na hladký krém. Pak za stálého šlehání postupně přidáme špetku soli, mouku,jedlou sodu, vanilkový cukr a mleté oříšky. Z hotového těsta vytvoříme přibližně 48 kuliček, které naskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem.

Musíme dodržet vzdálenost mezi jednotlivými koláčky asi 5 cm, protože se při pečení zvětší. Koláčky pečeme v předehřáté troubě přibližně 8 až 9 minut, až dostanou světle hnědou barvu.Ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru a pak necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí hotové koláčky ještě jednou obalíme v cukru a můžeme servírovat třeba k tomu čaji.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ruské čajové koláče recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ruské čajové koláče.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ruské čajové koláče .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ruské čajové koláče

Kde najít informace



×