Ruské čajové koláče recept
Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkového cukru
- 3/4 hrnku nahrubo mletých ořechů
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 hrnek změklého másla
- moučkový cukr na obalení
Způsob přípravy
Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve šlehači ušleháme nejprve cukr se změklým máslem na hladký krém. Pak za stálého šlehání postupně přidáme špetku soli, mouku,jedlou sodu, vanilkový cukr a mleté oříšky. Z hotového těsta vytvoříme přibližně 48 kuliček, které naskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem.
Musíme dodržet vzdálenost mezi jednotlivými koláčky asi 5 cm, protože se při pečení zvětší. Koláčky pečeme v předehřáté troubě přibližně 8 až 9 minut, až dostanou světle hnědou barvu.Ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru a pak necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí hotové koláčky ještě jednou obalíme v cukru a můžeme servírovat třeba k tomu čaji.