Tvarohová nádivka recept
Sladká nádivka z tvarohu, vajíčka, cukru a rozinek se používá jako náplň do moučníků jako jsou buchty a koláče, ale také k přípravě litých koláčů. Kdo je milovníkem kynutých i litých moučníků, ten se bez této nádivky určitě neobejde. Tvarohová náplň dodá dezertům vláčnost. Je lepší připravit ji z tvarohu „v papíru“ než z toho „ve vaničce“, protože tvaroh z plastové vaničky má tekutější konzistenci a rád z moučníků vytéká. Pokud nemáte jinou volbu, přimíchejte do tvarohu trochu škrobu, díky němuž více ztuhne.
Ingredience receptu
- 200 g tvarohu (z papíru)
- 50 g másla
- 1 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g rozinek
- špetka soli
Způsob přípravy
V míse utřeme změklé máslo se solí, vejcem, moučkovým i vanilkovým cukrem.
K základu přidáme tvaroh a pečlivě vše rozmícháme do hladké konzistence. Nakonec do nádivky přimícháme očištěné rozinky. Kdo chce, může je pro lepší chuť předem naložit do trochy rumu a použít vymačkané.
Nádivku promícháme a můžeme použít.