Hovězí hamburger recept
Hovězí hamburger připravený doma z kvalitního hovězího masa a se spoustou čerstvé zeleniny je dobré a zdravé jídlo. Je jednoduché a rychlé a rozhodně bude všem chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 nastrouhaná cibule
- 20 g strouhaného parmezánu
- 700 g mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 vejce
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 červená cibule
- 4 plátky slaniny
- 2 rajčata
- 1 lžíce oleje
- 4 žemle na hamburgery
- zelený salát
- 4 plátky čedaru
- naložená okurka
Způsob přípravy
Hovězí hamburger připravený doma z kvalitního hovězího masa a se spoustou čerstvé zeleniny je dobré a zdravé jídlo. Je jednoduché a rychlé a rozhodně bude všem chutnat. Mleté maso smícháme v míse s vejcem, nastrouhanou cibulí, rozetřeným česnekem, worcestrovou omáčkou, strouhaným parmezánem a směs podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a rozdělíme na 4 placky. Uložíme je nejméně na čtvrt hodiny do lednice, v ideálním případě je dobré si je připravit den předem. Zahřejeme troubu na nízkou teplotu a uložíme do ní žemle, aby se prohřály. Na pánvi na oleji opečeme slaninu a kroužky červené cibule.
Pak je přendáme z pánve do teplé trouby, aby nevychladly. Do pánve s olejem položíme placky z mletého masa a po obou stranách je opékáme celkem asi 5 minut, až zhnědnou. Pak pánev odstraníme z plotny, na každou placku položíme plátek čedaru, přikryjeme pokličkou a necháme prohřát, aby se sýr roztavil. Nyní ohřáté žemle rozkrojíme, potřeme kečupem a navrstvíme plátek masa se sýrem, zelený salát, plátek slaniny, kroužky červené cibule, plátky rajčat, okurky a nakonec přiklopíme vrškem žemle. Udržujeme v teple a podáváme teplé.