Zapečený losos recept
Zapečený marinovaný losos bude skvěle chutnat s jakkoliv upravenými bramborami. Místo žampionů můžete v sezóně použít i jiné houby.
Ingredience receptu
- 2 filety lososa
- 150 g žampionů
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého barevného pepře
- 1/2 lžičky kari koření
- olivový olej
- čerstvý kopr, rukola apod.
- čerstvá zelenina (paprika, okurka, rajče)
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V misce smícháme sůl, pepř, kari koření a 2 lžíce olivového oleje. Rybí filety touto marinádou potřeme z obou stran a uložíme je na půl hodiny do chladna. Mezitím si vystřihneme z alobalu dva kusy o velikosti asi 25x25 cm.
Doprostřed každého alobalu rozložíme polovinu očištěných a na tenké plátky nakrájených žampionů. Navrch položíme filet z lososa. Každý alobal složíme do pevně uzavřeného balíčku a oba položíme v pekáčku do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 až 25 minut.
Hotové ryby na talíři ozdobíme zelenými bylinkami, nebo čerstvou zeleninou. Anebo obojím.