Hovězí kýta s brokolicí a pórkem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude výborná s bramborovými noky nebo jen s čerstvým pečivem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího zadního masa
  • 2 pórky
  • 1/2 brokolice
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • mletý zázvor


Způsob přípravy

Hovězí maso nakrájíme na tenké proužky. V misce rozšleháme škrob a vejcem, špetkou soli, zázvoru a pepře. Nudličky masa s touto směsí promícháme a necháme chvíli odležet.

Nyní maso nasypeme do vyšší pánve s horkým olejem a za stálého míchání ho opékáme přibližně 6 minut, až změkne. Pak ho děrovanou naběračkou přendáme z pánve na talíř.

Z brokolice odstraníme košťál a rozebereme ji na malé růžičky. Do pánve přidáme, je-li třeba, olej a brokolici společně s pórkem nakrájeným na plátky a s utřeným česnekem krátce orestujeme. Pak přidáme sojovou omáčku, víno a za stálého míchání zeleninu dusíme 3 až 5 minut do měkka.

Do hotové zeleniny přidáme maso, promícháme a můžeme podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí kýta s brokolicí a pórkem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí kýta brokolicí pórkem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí kýta s brokolicí a pórkem

Kde najít informace



×