Hovězí kýta s brokolicí a pórkem recept
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude výborná s bramborovými noky nebo jen s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího zadního masa
- 2 pórky
- 1/2 brokolice
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 vejce
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- mletý zázvor
Způsob přípravy
Hovězí maso nakrájíme na tenké proužky. V misce rozšleháme škrob a vejcem, špetkou soli, zázvoru a pepře. Nudličky masa s touto směsí promícháme a necháme chvíli odležet.
Nyní maso nasypeme do vyšší pánve s horkým olejem a za stálého míchání ho opékáme přibližně 6 minut, až změkne. Pak ho děrovanou naběračkou přendáme z pánve na talíř.
Z brokolice odstraníme košťál a rozebereme ji na malé růžičky. Do pánve přidáme, je-li třeba, olej a brokolici společně s pórkem nakrájeným na plátky a s utřeným česnekem krátce orestujeme. Pak přidáme sojovou omáčku, víno a za stálého míchání zeleninu dusíme 3 až 5 minut do měkka.
Do hotové zeleniny přidáme maso, promícháme a můžeme podávat s vybranou přílohou.