Játrové knedlíčky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a používají se i různé druhy jater. V našem receptu hrají hlavní roli játra vepřová, která jsou tradičně dochucená majoránkou a česnekem. Polévka s játrovými knedlíčky na podzim a v zimě zahřeje, dodá sílu i potřebné minerální látky - především zinek.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g vepřových jater
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • trocha másla
  • majoránka
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • strouhanka dle potřeby


Způsob přípravy

Játra omyjeme, zbavíme blan, nakrájíme na kousky a vhodíme je do mixéru.

K masu přidáme vejce, máslo a ingredience rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou dochutíme pepřem, solí, majoránkou, petrželkou a utřeným česnekem.

K základu knedlíčků postupně přidáváme strouhanku až do té doby, dokud nevznikne hustější těsto. Necháme ho chvilku odpočinout, aby měla strouhanka šanci nasáknout tekutinu.

Mokrými dlaněmi z těsta postupně odebíráme kousky, z nichž tvarujeme knedlíčky. Měly by být přibližně stejně velké. Na pomoc si proto můžeme vzít lžíci nebo jiný, podobný nástroj.

Knedlíčky zavařujeme 10 - 15 minut ve vroucím vývaru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Játrové knedlíčky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Játrové knedlíčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu játrové knedlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Játrové knedlíčky

Kde najít informace



×